LED varovná a oznamovací signální světla

LED varovná a oznamovací signální světlaAť už na dopravním semaforu nebo v provozu na zařízeních a strojích svítí zelená barva, neznamená to nic jiného, než že vše běží podle plánu a vše je v pořádku. Komplexní program varovných a oznamovacích signálních světel japonského výrobce Patlite nabízí společnost Teprostroj s.r.o.

Patlite sází u světelné a signalizační techniky pro stroje na LEDs. LED technika vykazuje nesporné výhody v životnosti, úsporách energie, odolnosti proti vibracím a hřání. Životnost jedné LED je cca 100 000 hodin, což odpovídá asi 11 letům provozu. Ke specialitám firmy Patlite patří beze sporu speciální hybridní hranolové vybroušení čoček pro dosažení maximální intenzity svitu.

Jednoduše LU

Signální sloup série LU jsou díky modulární bajonetové stavbě velmi komfortní pro uživatele. LU série nabízí dvě velikosti signálních sloupů: LU5 s průměrem 50mm a LU7 se 70mm v různých variantách napájení a různými dalšími funkcemi (blikání, záblesk, akustika), které jsou obsaženy již v základním těle sloupu, na který pomocí bajonetových uzávěrů lze jednoduše nasadit požadované barevní LED moduly. Díky barevné svorkovnici nelze zaměnit zapojení barevných modulů.  Po zapojení lze pak libovolně zaměňovat pořadí barevných LED modulů, přičemž jejich funkce (např. červená= chyba) bude vždy zachována. Oblast použití LU série je průmysl, kde zobrazují provozní stav strojů a zařízení.

Malá světla svítí jako velké

V případě menších zařízení by signální sloupy o větších průměrech mohly působit příliš neohrabaně. V takových případech přicházejí na řadu typy s malými průměry, jako ME s průměrem 25mm nebo MP s 30mm, ale s vysokou svítivostí. Tyto signální sloupy jsou vyráběny ve stříbrním provedení v dlouhé nebo krátké verzi.

Placatá elegance

Patlite nabízí také alternativu pro případy, kdy ať už z designérského, prostorového nebo jiného hlediska není možnost nebo důvod umístit signalizaci na vrchní část stroje. Tady přichází na řadu plochý signální sloup s označením WE. Je pouhých 37,5mm hluboký, má čiré čočky s barevnými LEDs uvnitř, takže plní svou funkci i ve velmi prosvětlených prostorách, Má pochromovanou nebo bílou barvu pláště a je designérským skvostem, který dotváří a vyzdvihuje precizní provedení stroje.

Jednoduchý signál

Jednoduché signálky řady NE se vyznačují velmi snadnou instalací a výhodnou cenou. Mají krytí IP65, průměr 57mm, pět barevných variací a napájení 24 VDC při 1,2W.

 

LED varovná a oznamovací signální světla článek

Kontaktní formulář